Nu händer det massvis på gården, just för dagen har vi studiebesök från en förskola i byn där de under våren jobbat med temat “Bondgården”. Fin avslutning för barnen att få besöka en gård och klappa kaninungar och kycklingar, och dessutom få peta en gris mellan tårna och på trynet!
Marker plöjs och sås in, betena grönskar, och hönorna sprättar glatt ute i gräset. Kläckmaskinen fylls med kalkonägg och vi hoppas på många fina kalkonkycklingar framöver.
Mammagris Tjugi är rund och go om magen, i juni är det dags för nedkomst. Vi längtar efter skuttande smågrisar!

Vi har inlett ett större samarbete med Gotthards Krog som arbetar på att profilera sig som KRAV/ekologisk och vill servera mer lokalproducerat. I veckan levereras kött från oss till deras kök, det blir spännande!

Förra veckan hade djuren på gården andra skötare än vanligt, då Jennie varit på Rafnaslakt i Ramsele på praktik.
Veckan bjöd förutom utbildning även på en hel del möten med intressanta människor, både odlare, köttproducenter och riktiga köttnördar. Många inspirerande samtal blev det under veckan, och mängder av mys med fina grisar så klart!
Några av veckans bekantskaper;
Nyttogården
Strömnäsgården
http://norrbete.se