Om oss

På Larssons Gård utanför Umeå har vi ekologisk uppfödning av Highland Cattle, Linderödssvin, Lappget och Gotlandskanin. Vi har levande genbanksbesättningar för både grisarna och getterna, vilket innebär att vi avlar för att bevara de gamla svenska lantraserna. En lantras kommer från ett begränsat område och har funnits där under så lång tid att den anpassat sig genetiskt till den lokala miljön. Här på gården bor även ankor, kalkoner, vaktlar, olika sorters höns samt Gutefår. Ägg finns till försäljning här på gården, slå en pling/maila innan ni kommer för att handla!

 

Vi säljer kött från de djur som inte behålls eller säljs för framtida avel, både till restauranger och privatpersoner. Våra djur föds upp på egenproducerat ekologiskt foder och både kossor, får, getter och grisar bor utomhus i lösdrifter året runt. Kalvarna går med sina mammor och diar tills de avvänjs naturligt, grisarna lever i grupp och bökar fritt i jorden och har under sommarhalvåret en gyttjepöl att svalka sig i då de vill.
Våra kaniner lever även de i grupper i generösa utrymmen, och sommartid kommer de ut och betar i större hägn.

På gården bedrivs också uthyrning av stallplatser för hästar, för närvarande har vi inga lediga platser i stallet. Kontakta oss vid intresse så bokar vi tid för visning! 

Öppettider:
Efter överenskommelse! Maila för mer information.

 

IMG_3196ok